fbpx
Scroll Top

Sunday Gallery

Sunday Gallery

Eigenaresse en modeontwerpster Olga Buise organiseert samen met Joke van Doorne, op diverse zondagen de Sunday Gallery. Joke van Doorne heeft een kunst galerie gehad in Arnhem “Huiskamer van leuke mensen, de dingen die blijven”.

De meeste kunstenaars hebben een link met Breda, ze zijn hier geboren, hebben de Kunstacademie St. Joost gevolgd of wonen momenteel in Breda. Het is héél inspirerend om kunstenaars aan te trekken uit andere disciplines, mijn motto is inspireren en geïnspireerd worden.

Samen met kunstenaars een expositie of modeshow neerzetten is een rode draad in mijn leven. In de Reigerstraat organiseerde ik een expositie met kunstschilder Jan Michielsen en Lucie Hillen, alt mezzo sopraan. Tijdens een modeshow buiten op de “KOEKOEK” in Etten-Leur zong Lucie ook tijdens de modeshow onder begeleiding van een pianist. In de Veemarktstraat was mijn eerste expositie met Isabelle van Zeijl. Later volgden er meer: Tatiana Korchagina, Maud Quaedvlieg, Quilts van Olga Prins – Lukowski en nog vele anderen.

Daarna wilde ik een soort pop-up expositie organiseren op meerdere zondagen. Samen met Joke van Doorne startte op 7 april 2019 de eerst Sunday Gallery met Leon Tebbe, geboren in Breda, woonachtig in Arnhem. Het was meteen razend druk met familie, vrienden uit Breda en Arnhem. Er volgden er meer! In mei 2019 combineerde ik de Sunday Gallery met het Montmartre – ter ere van het 15-jarig bestaan van L’Ago B in de Veemarktstraat.